Wij leveren gratis aan huis in groot Aarschot, Begijnendijk, Booischot, Herselt, Houtvenne, Hulshout, Ramsel en Westmeerbeek! Duid hiervoor aan 'Afhalen in de streekwinkel'. Wij verzenden gratis vanaf € 30, voor aankopen van minder dan € 30 betaal je € 3,75 verzendingskost.
Stel je een geschenkpakket samen? Vergeet dan niet om er een geschenkverpakking bij te kiezen...
Voeg je graag een persoonlijk bericht toe aan je geschenk? Als je een wenskaart bestelt, kunnen wij jouw bericht daarop schrijven.


Het beste van twee werelden...

Het beste van twee werelden… zo voelt het om de beleefboerderij te combineren met onze streekwinkel. In de ene wereld leef ik in de natuur tussen de dieren, de mest en de planten terwijl ik in de andere wereld een winkel heb in de stad. Het lijkt tegenstrijdig, maar toch vullen beide activiteiten elkaar mooi aan. Op dagen waarop de winkel open is, verzorg ik eerst al onze dieren en mest ik de stallen uit. Als het weer het toelaat, fiets ik naar Aarschot om onderweg te genieten van de fluitende vogels en van de planten die naast het fietspad groeien. Ideaal om ontspannen aan te komen bij de winkel. Als het slecht weer is en er zijn geen activiteiten, dan heb ik de luxe om in de winkel te mogen zijn en de dieren rustig te laten schuilen in de stal.

Soms denk ik dat ik even tegenstrijdige of aanvullende karaktertrekken heb als de job die ik uitoefen. Ik houd enorm van sociaal contact en ik vind het echt leuk om met klanten een babbeltje te slaan. Op vakantie zoek ik liever de ruige natuur en de rust op: ik vind het dan zalig om een hele dag te kunnen wandelen zonder andere mensen tegen te komen. Hoe minder andere huizen in de buurt, hoe beter ik de vakantie vind. Vergelijkbaar dus met mijn streekwinkel in de stad en de boerderij die grenst aan het natuurreservaat… Ik geniet van drukte in de winkel maar mijn hoofd leegmaken lukt het best thuis op de boerderij: ezels borstelen, kruiden zaaien in de serre, de stal uitmesten, in de tuin werken, gaan wandelen met de ezels of de honden,… Voor mij zijn dit allemaal vormen van onthaasting die ik niet zou kunnen missen. Een stadsmus ben ik dus niet, maar ik vind het wel leuk om er een deel van mijn job te mogen uitoefenen.

Mensen vragen me soms of Aarschot niet dood is. Helemaal niet, is mijn antwoord dan. Meer nog, ik vind het zelfs een gezellige stad! Er zijn verschillende leuke winkels, in het stadspark kun je genieten van wat groen en de kade aan de Demer is ook wel mooi gemaakt. Vorig jaar kwamen we in Frankrijk in Privas, de hoofdstad van de Ardèche. Onze conclusie was: “Aarschot is een veel leukere en gezelligere stad.” Mijn tip: bezoek Aarschot eens zoals een toerist dat zou doen. Bekijk elk plekje alsof je het nog nooit gezien hebt, doe een terrasje en dwaal gezellig rond langs en in de winkels. Een ideale manier om zelf te genieten én om een stad weer te laten bruisen!

  Karen Baert     08-03-2019 12:31     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.