Wij leveren gratis aan huis in groot Aarschot, Begijnendijk, Booischot, Herselt, Houtvenne, Hulshout, Ramsel en Westmeerbeek! Duid hiervoor aan 'Afhalen in de streekwinkel'. Wij verzenden gratis vanaf € 30, voor aankopen van minder dan € 30 betaal je € 3,75 verzendingskost.
Stel je een geschenkpakket samen? Vergeet dan niet om er een geschenkverpakking bij te kiezen...
Voeg je graag een persoonlijk bericht toe aan je geschenk? Als je een wenskaart bestelt, kunnen wij jouw bericht daarop schrijven.


Over ezels en burn-outs Vorige week was het het werelddierendag en deze week is het ‘week van de geestelijke gezondheidszorg’, een goed moment om onze ezels nog eens extra in de kijker te zetten. Elke morgen als ik in de stal komt, bezorgen ze me een instant gevoel van rust. Nochtans, als ze het gewend zijn om hun eten op een bepaald tijdstip te krijgen, durven ze hun hooi en stro zeker al balkend vragen. Vandaag vertelde een buurvrouw me hoe prachtig ze het vindt als ze nog in bed ligt en de ezels balken. Volgens haar kun je dat gebalk vergelijken met de roep van een uil: een echt natuurgeluid. Terwijl ik deze zin schrijf, balkt er toevallig een ezel en ik moet toegeven dat ik snap wat ze bedoelt. Ik had die vergelijking met de uil gewoon nog nooit zelf gemaakt.

Wat maakt nu dat ik rust voel als ik in de stal ben? Volgens mij werken hun zachte, warme vacht en hun charmante uitstraling dat zeker in de hand. De voornaamste reden is dat ze ervoor zorgen dat je ‘in het nu’ leeft wanneer je bij hen bent. Alles wat op je to do-lijstje staat, heeft even geen belang.
Hun allergrootste talent is dat ze feilloos aanvoelen wat je denkt of in welke stemming je bent.

Gisteren las ik een artikel over het feit dat Belgen niet voldoende middagpauze nemen en deze niet voldoende benutten. Tweeëntwintig minuten, dat zou de gemiddelde duur van een middagpauze zijn in ons land. In het artikel stond ook dat een middagpauze met voldoende ontspanning op langere termijn burn-outs kan voorkomen. Je vraagt je misschien af wat dit met onze ezels te maken heeft? Wel, ik ben er zeker van dat ezels ook burn-outs kunnen voorkomen. Sterker zelfs, ezels kunnen je helpen om je burn-out te overwinnen! Ik bedoel absoluut niet dat iedereen met een burn-out ezels moet gaan kopen, wel dat het goed is om met hen te gaan wandelen en om hen te borstelen,… Ze helpen je om even al je zorgen te vergeten. Tijdens een wandeling kun je bovendien genieten van het getik van hun hoeven en van rustgevende natuurlandschappen. De charmante langoren zijn van nature lastdieren, waarmee bedoeld wordt dat ze van nature lasten kunnen dragen eenmaal ze volgroeid zijn. Je zou het echter ook figuurlijk kunnen bekijken, namelijk dat ze in staat zijn om jouw mentale lasten te dragen als je bij hen bent. De legende van ezels die goudstukken produceren in plaats van mest klopt niet, maar hun karakter is wel goud waard.


In de herfstvakantie organiseer ik een gezellig ezeltjeskamp. Ondanks het feit dat het kamp al volzet is, werd het afgelopen week toch gepromoot in een mail van ‘Uit met vlieg’, een overzicht van activiteiten en kampen voor kinderen. Op zich is het sympathiek dat ze ons wilden promoten, maar de manier waarop stelde me toch teleur. Als titel hadden ze immers gekozen voor ‘Koppige dieren’. In de uitleg zelf schreven ze dat we met de ezels zouden gaan wandelen ‘als die dieren daar tenminste zin in hadden’. Het is een groot misverstand dat ezels koppig zijn en als iemand zoiets over onze ezels schrijft, dan bloedt mijn hart altijd een beetje. Vreemd genoeg zijn het vooral journalisten die graag gebruik maken van dergelijke clichés.  Voor mij komt dit echter op hetzelfde neer als zeggen dat alle mensen arrogant zijn. Ezels zijn absoluut niet koppig, ze zijn zo intelligent dat ze eerst zelf nadenken vooraleer ze iets doen en dat ze dus niet ondoordacht te werk gaan. Ze gaan zelfs heel graag met ons op stap als een maatje hen mag vergezellen. Het zijn immers kuddedieren en dus ook g’ezel’schapsdieren. Zowel voor hen als voor ons is het dan volop genieten van elkaars gezelschap en van de natuur.
 
  Karen Baert     11-10-2019 14:40     Reacties ( 1 )
Reacties (1)
 Rosa Oman -  29-05-2020

Hallo, ik wil mijn geweldige getuigenis delen Na jarenlang een relatie met mijn man te hebben gehad, maakte hij het uit, ik deed al het mogelijke om hem terug te brengen, maar alles was tevergeefs, ik wilde hem zo graag terug vanwege de liefde die ik heb voor hem smeekte ik hem met alles, ik deed beloften, maar hij weigerde. Ik legde mijn probleem uit aan mijn vriend en zij stelde voor dat ik liever contact op zou nemen met een spreukcaster die me zou kunnen helpen een spreuk uit te spreken om hem terug te brengen, maar ik ben het type dat nooit in spreuk geloofde, ik had geen andere keus dan het te proberen, ik e-mailde de spell-caster en hij vertelde me dat er geen probleem was dat alles binnen drie dagen in orde zou zijn, dat mijn ex vóór drie dagen bij mij terug zou komen, hij sprak de betovering uit en verrassend genoeg op de tweede dag was het rond 16.00 uur. Mijn ex belde me, ik was zo verrast, ik beantwoordde de oproep en alles wat hij zei was dat hij zoveel spijt had van alles wat er gebeurde dat hij wilde dat ik bij hem terug zou keren, dat hij zoveel van me houdt. Ik was zo blij en ging naar hem toe, zo begonnen we weer gelukkig samen te leven. Sindsdien heb ik beloofd dat iedereen die ik ken die een relatieprobleem heeft, zo iemand zou helpen door hem of haar door te verwijzen naar de enige echte en krachtige spellcaster die me hielp met mijn eigen probleem. e-mail: babaidadawiseman01@gmail.com  u kunt hem e-mailen als u zijn hulp nodig heeft in uw relatie of een andere zaak. Hou van spreuken Verdien een goed geld of win een loterij. Succes behalen in het bedrijfsleven. Spirituele problemen. Win een rechtszaak. Zoek je levenspartner. Zoek een goed betaalde baan. Krijg controle over uw huwelijk. Ontvang gunst en trek aantrekkingskracht van mensen. Krijg verloren geld terug. Genees je van alle ziekten. zowel geneesbaar als ongeneeslijk. Los zwangerschapsproblemen op en zegen je met baby's etc ... Neem contact op met deze geweldige man als je een probleem hebt met een blijvende oplossing via babaidadawiseman01@gmail.com WhatsApp: +2348136951551 Viber: +2348136951551 Bedank mij later