Menu
0
07Dec2020
Frankrijkgevoel in Ramsel

Frankrijkgevoel in Ramsel

Door: Karen BaertReacties: 0

Ik geef het toe, ik ben fan van programma’s in de aard van ‘La vie en rose’ en ‘Eviva España’. Annemie Struyf brengt mensen in beeld die alles achterlieten in België en naar het buitenland verhuisden. Ze slaagt erin om me dan helemaal te laten wegdromen en me te laten denken: ‘Wat als wij ook naar het buitenland zouden trekken?’. Zelfs Iben, onze jongste zoon, heeft die microbe al snel te pakken. Telkens als wij in Frankrijk op vakantie zijn, begint hij spontaan te zoeken naar huizen die daar te koop zijn en zegt hij dat hij graag naar daar zou verhuizen.

Deze week kwam het onderwerp ter sprake aan de schoolpoort zonder dat ik er zelf over begon. Een oma vertelde me dat ze dat grijze weer maar niets vond en dat ze zich soms afvroeg of ze niet beter naar Spanje of zo zouden verhuizen. Toevallig was het programma ‘Eviva España’ de avond voordien op tv. Ik vroeg haar of ze gekeken had. Inderdaad, dat was het geval. Ik ben dus niet de enige die wegdroomt als ik naar zo’n programma’s kijk. Ik ben geboren in hartje Brussel en dus ben ik ‘een kiekenfretter’, maar volgens mij woonde ik in een vorig leven ergens in ‘the middle of nowhere’. Ik kan enorm genieten van de natuur en de dieren rondom mij, ik hou van ‘wilde’ tuinen en op vakantie kom ik pas volledig tot rust als er geen andere toeristen in de buurt zijn. Ik ben ervan overtuigd dat ik prima zou aarden in een afgelegen huisje in Frankrijk… In mijn geval heeft dit dus niets te maken met het weer, maar des te meer met de ongerepte natuur. Ondanks het feit dat wij naar Belgische normen al rustig wonen, heb ik na een vakantie altijd het gevoel dat het zo druk is in onze straat en in ons dorp. Om eerlijk te zijn, op het terugzien van de ezels na heb ik dan altijd spijt weer thuis te zijn. Maar een paar uur later kan ik alweer genieten van onze eigen boerderij en weides en van het natuurreservaat achterin onze straat.

Ook al weet ik dat emigreren ook de droom is van één van mijn kinderen, mijn nuchtere geest vertelt me dan weer dat er ook nadelen aan verbonden zijn. De gezondheidszorg en het onderwijs zijn echt wel beter in ons land en ik wil mijn kinderen geen toekomstkansen ontnemen… Mensen vragen me soms waarom ik mijn veilige job in het onderwijs opgaf. Ook dit heeft te maken met mijn Frankrijkdroom, namelijk dat ik deze hier in ons Belgenland wilde realiseren. Een wijze spreuk zegt immers: ‘Don’t dream your life, live your dreams.’ We hebben een g’ezel’lige plek gecreëerd en mensen vertellen ons vaak dat ze echt een vakantiegevoel krijgen als ze bij ons zijn. Zo’n compliment geeft me dan vleugels. G’ezel’lig genieten in alle rust, dat is het gevoel dat we iedereen die bij ons komt willen laten ervaren, zowel op de boerderij als in onze streekwinkel.

Foto: Guy Henderieckx (locatie: Ramsel, natuurreservaat De Langdonken)

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.