Menu
0
23Aug2019
Is er een link tussen tieners, ezels en Frans?

Is er een link tussen tieners, ezels en Frans?

Door: Karen BaertReacties: 0

Misschien denken sommigen onder jullie bij het lezen van mijn titel dat tieners goed kunnen ezelen? Dat zou dan een compliment zijn voor je tiener want ezels zijn heel slim.
Onze kinderen zijn nu 12 en 14 jaar en ik zeg al jaren dat ze een zalige leeftijd hebben. Elke leeftijd heeft zijn charmes. Ze gaan meestal nog graag samen met ons op stap en toch zijn ze al heel zelfstandig. Hun humor is zalig…
Eén aspect is moeilijker geworden dan toen ze klein waren: de schermtijd begrenzen. Als we niet zouden ingrijpen, zouden ze al snel uren voor het scherm zitten: Playstation, TV, gsm, laptop,… Ook al hebben we hier duidelijke regels over, we moeten elke dag opnieuw alert blijven want anders zouden ze zich er niet aan kunnen houden. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet elke dag op de Playstation en op de dagen waarop ze mogen, is hun tijd beperkt tot 1 uur. Wij hebben natuurlijk het voordeel dat we buiten meer dan genoeg plaats hebben waar ze zich actief kunnen bezighouden. Soms hebben ze een extra duwtje nodig om naar buiten te gaan maar eenmaal ze daar aan iets beginnen, gaan ze er wel volledig voor. De dieren en de natuur op en rond onze beleefboerderij zijn interessant voor elke leeftijd maar zeker ook voor tieners. Daar waar dwerggeitjes op een kinderboerderij vooral kleinere kinderen aantrekken, kunnen ezels ook zeer makkelijk tieners en volwassenen charmeren. Bovendien kunnen ze je helpen om jezelf beter te leren kennen omdat ze je gevoelens als het ware spiegelen.
Momenteel zit ik op de weide te schrijven tussen grazende ezels. Ze komen me elk om beurt begroeten en dat is echt genieten, zowel voor mij als voor hen denk ik. Ook de kinderen, tieners en volwassenen die onze ezels bezoeken, zie ik volop genieten. Tienergroepen die langskomen, gaan telkens met spijt weer naar huis omdat ze gevallen zijn voor de charmes van onze langoren die als het ware warmte en vriendschap uitstralen.
Ideaal dus om je tiener uit zijn of haar kot te lokken en als ze nood hebben aan of op zoek zijn naar een Frans taalbad, dan kan dat ook bij ons. We hebben zelfs een ezelin uit Wallonië die luistert naar de prachtige naam ‘Camomille de derrière les monts’. Camomille of Cami voor de vrienden. Hoe zou je zelf het liefst Frans leren spreken? In een klaslokaal met de neus in de boeken of al doende in de natuur of bij de dieren? Tieners, ezels en Frans: er is dus wel degelijk een verband…

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.