Menu
0
11Aug2021
Olympisch goud waard

Olympisch goud waard

Door: Karen BaertReacties: 0

Zagen jullie de beelden van de Duitse Annika Schleu en het paard Saint Boy afgelopen vrijdag op de Olympische Spelen? Bij de vijfkamp weigerde het paard eerst te starten waarop zij begon te snikken. Niet evident natuurlijk om met een paard te moeten rijden dat je nog maar 20 minuten geleden ontmoette. Op zich zouden ze die werkwijze volgens mij al zeker moeten afschaffen. Tot overmaat van ramp riep Annika haar coach haar toe dat ze het paard hard moest slaan. Gevolg: extra paniek, complete wanhoop, geen medaille en een teamcoach die gediskwalificeerd werd wegens dierenmishandeling.

Het kan ook anders en dat mocht ik hier afgelopen zaterdag op onze ezelweide bewonderen. Een jongen die ik regelmatig begeleid bij onze ezels ging een parcours op de weide afleggen met Camomille, onze grijze ezelin. Meestal doet hij dit met zijn lievelingsezel Jottum. Camomille stond stokstijf en haar oren waren naar achter gericht. Ze vertrouwde zijn plannen duidelijk nog niet. In plaats van te panikeren of te zeggen dat het niet lukte, paste de jongen de tips toe die hij intussen al geleerd had. Hij nam een stevige houding aan, sloot zijn ogen, legde zijn hand op zijn buik en paste de buikademhaling toe. Zo stonden ze daar samen ongeveer een minuut. Toen hij begon te stappen, volgde Camomille hem probleemloos. Hij had zijn eigen rust gevonden en zij had hierdoor vertrouwen gekregen. Prachtig toch? Praten of vragen om mee te komen, was helemaal niet nodig. Ze voelde zijn inwendige rust.

Als Annika die techniek had toegepast, had ze zeker kans gemaakt op goud. De kracht van je eigen gedachten is immens...

Zou jij graag meer geloven in jezelf of leren omgaan met frustraties? Boek dan eens een sessie bij onze ezels. Meer info en de boekingskalender vind je hier: Gezellig voelen

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.