Het verhaal van ‘De Ster’ gaat terug tot in de jaren ’20 van vorige eeuw. Eugène Vanderwegen, beter gekend als ‘Jeinke Mosterd’ trok met paard en kar door de Leuvense straten met de toen al alom gekende mosterd.
‘De Ster’ was een echt familiebedrijf. Eugène Vanderwegen droeg zijn mosterdmakerij over aan zijn zoon, René Vanderwegen, die op zijn beurt in 1987 de zaak doorgaf aan zijn zoon Luc Vanderwegen en zijn vrouw Tres. In die tijd verhuisde de mosterdmakerij ook naar Lubbeek waar hij op dit moment nog steeds gevestigd is.
In 2013 namen Paul Eraly en zijn zonen Philip en Christophe de mosterdmakerij over. Een jaar lang leerde Paul het vak van Eugène.
Tot op vandaag vertrekken er dagelijks heel wat potten mosterd vanuit Lubbeek naar de rest van Vlaanderen én ver daarbuiten. Het recept is al die jaren onveranderd gebleven en doorgegeven van mosterdmaker naar mosterdmaker, samen met de authentieke oude 3-steens mosterdmolen, die al sinds 1924 dagelijks haast dagelijks draait. Wist je trouwens dat ze nu ook een nieuwe maalsteen hebben die ze speciaal uit een rotsblok lieten houwen?
Mosterd maken gebeurt bij De Ster alleen met de beste en meest eenvoudige ingrediënten: mosterdzaad, zeezout, natuurazijn en water. That’s all. Vier ingrediënten, zonder suikers, extra toevoegingen, bewaarmiddelen of kleurstoffen.