Menu
0
12Sep2019
De geheime wereld van siropen

De geheime wereld van siropen

Door: Karen BaertReacties: 0

Siropen, in Frankrijk zijn ze veel beter gekend dan bij ons. In elke horecazaak staan er wel kruiden- en vruchtensiropen op de menukaart. Bij ons zijn ze minder gekend. Mensen zeggen me vaak dat onze siropen er leuk uitzien maar dat ze niet goed weten wat ze er zoals mee kunnen doen. Misschien heb jij je die vraag ook al gesteld?
In Belgische supermarkten vind je vooral de grenadinesmaak terug. Er bestaan echter veel meer smaken en je kunt er immens veel mee doen. De siropen die ik maak, hebben zowel een medicinale als een ‘gezellige’ functie. Genezen of genieten, beide zijn mogelijk…

Tijmsiroop
Tijmsiroop bijvoorbeeld ontsmet de luchtwegen, maar niets houdt je tegen om er een lekkere thee, iced tea, cocktail of mocktail mee te maken. Heb je ’s nachts soms last van een aanhoudende kriebelhoest? Blijf daar dan zeker niet mee liggen: je voelt jezelf er slecht bij en je loopt het risico dat iedereen in huis erdoor wakker wordt. Ga naar de keuken, neem een eetlepel pure tijmsiroop en voilà, je probleem is opgelost!
Heb je graag een gezonde warme drank bij je ontbijt of voor je gaat slapen? Doe een bodem tijmsiroop in een kop en leng aan met warm water. Verbazingwekkend lekker! Ook een aanrader is een combinatie van Beleef je streekthee met tijmsiroop…

Gember- en gember-citroensiroop
Gember heeft in het algemeen een ontstekingswerende werking. Een eetlepel gembersiroop kan je keelpijn als sneeuw voor de zon laten verdwijnen. Persoonlijk drink ik ’s morgens graag een warme gemberdrank omdat ik er wakker van word. Ook hier doe ik een bodem in een kop en dan leng ik aan met warm water. De gember-citroensiroop vind ik ook zalig om aan te lengen met koud water en in een drinkbus mee te nemen naar het werk. Tip: Combineer eens biologisch appelsap met gembersiroop en spuitwater!

Lavendelsiroop
Heb je al eens gin gedronken waar je een scheutje lavendelsiroop aan toevoegde? In de zomer is ijs met lavendelsiroop dan weer een aanrader.

Vlierbessensiroop
Vlierbessensiroop verhoogt je weerstand en helpt de duur van verkoudheden en griep verkorten. Je kunt dagelijks een eetlepel puur innemen (kinderen tot 6 jaar een koffielepel) maar de warme drank werkt ook prima. Krijg je bezoek? Doe eens een scheutje bij witte wijn of cava en geniet! Zin in een gezond ontbijt? Yoghurt, granola en wat vlierbessensiroop zullen zeker smaken.

Vlierbloesemsiroop
Heb je al eens Hugo gedronken? Voeg wat vlierbloesemsiroop toe aan cava of prosecco en werk af met een blaadje munt. Drink je liever een mocktail? Leng de vlierbloesemsiroop dan aan met spuitwater in plaats van met cava of prosecco.

Cassissiroop
Ken je cassis, of beter gezegd ‘zwarte bes’? Zwarte bes helpt goed tegen allergieën. Heb je hooikoorts? Doe dan eens een kuur van een drietal weken voor de start van het hooikoortsseizoen… Deze siroop is perfect om een lekkere warme of koude drank mee te maken, om yoghurt extra smaak te geven of om een lekkere iced tea mee te maken. Beleef je streekthee en cassissiroop vormen een lekkere match.

Munt-citroensiroop
Wek de vakantiesfeer op en maak een zalige (virgin) mojito klaar met deze siroop! Voor een virgin mojito leng je de siroop aan met spuitwater. Versier met een of meer muntblaadjes. Voor een mojito vervang je het spuitwater door rum.

Extra ideeën

  • Bak eens een cake met siroop in plaats van suiker: halveer de suiker en voeg 4 eetlepels siroop toe.
  • Doe de siroop eens op je pannenkoeken.
  • Maak een lekkere fruitsla en voeg er wat siroop aan toe.
  • Gembersiroop is ook zeer geschikt om Aziatische gerechten mee te bereiden.
  • Of nog creatiever: al eens frisco’s gemaakt met siroop? Vul je vormpjes voor de helft met siroop en voor de helft met water. Doe dit wel niet met gember want dan heb je pikante frisco’s...

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.