Menu
0
06Jul2021
Het besef komt later...

Het besef komt later...

Door: Karen BaertReacties: 0

Als kind verslond ik boeken. Wekelijks gingen we naar de bib en ik las gemakkelijk 10 boeken per week. Ook als tiener en als jongvolwassene bleef ik een echte boekenfanaat. Toen ik hoogzwanger was van onze oudste zoon en moest rusten, hielpen boeken me door de laatste weken. Op een van die dagen vergat ik de tijd zelfs helemaal uit het oog toen Koen thuiskwam van zijn werk. Het was al na 17u terwijl ik het gevoel had dat de namiddag nog maar pas begonnen was...
Dat veranderde eenmaal we kinderen hadden. Verhalen voorlezen vond ik zalig, zelf boeken lezen kwam er op een of andere manier enkel nog op vakantie van.

Toen de e-reader op de markt kwam, zag ik het nut er niet van in. "Geef mij maar een echt boek." zei ik altijd.

Tot vorige zomer... Op vakantie las ik toch een boek op de e-reader van onze zoon en ik was helemaal fan. Superlicht om vast te houden en altijd het perfecte leeslicht. Eind augustus kreeg ik zelf een e-reader voor mijn verjaardag en sindsdien heb ik al gigantisch veel boeken gelezen. Ongelooflijk dat ik dat zalige gevoel al die jaren gemist heb. Onlangs las ik er een mooie quote over: "Lezen is als dromen met je ogen open."

Momenteel volg ik een coachingtraject en daarvoor kreeg ik ook de opdracht om een boek te lezen. De inhoud is superinteressant, de leesomstandigheden ben ik niet meer gewend. Plots voelt een boek zwaar aan om in bed te lezen, pagina's omdraaien is lastiger als je op je zij ligt en het licht in onze slaapkamer is duidelijk geen goed leeslicht. Ik geef het toe, ik herzie mijn mening van een aantal jaar geleden en nu zeg ik dus: "Geef mij maar een e-book."

Eigenlijk kun je dit vergelijken met onze thee en streekproducten. Je beseft pas hoe goed ze zijn als je ze geproefd hebt. Stel je voor dat je al je hele leven Minute Maid appelsap hebt gedronken en dan een glaasje biologisch appelsap van den Boogerd drinkt, dan is de kans heel groot dat je nooit meer Minute Maid zult drinken.

Hetzelfde geldt voor Fanta als je eenmaal Ritchie limonade hebt geproefd of voor Lipton als je onze losse theeën leert kennen.

Een tip: vanaf nu hebben we trouwens ook zalig lekker plantaardig ijs van Heppie Cow uit Rotselaar in onze winkel! We zijn gestart met 3 smaken: ferrero rocker op basis van sojamelk, perzik-mango op basis van kokosmelk en sorbetti framboos.

Reacties

There are no comments yet, be the first one to comment

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Abonneer

Account aanmaken

Door een account aan te maken in deze winkel kunt u het betalingsproces sneller doorlopen, meerdere adressen opslaan, bestellingen bekijken en volgen en meer.

Registreren

Recent toegevoegd

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Totaal incl. btw:€0,00
Bestel nog voor €90,00 en de verzending is gratis

Verzendkosten berekenen

Geen verzendmethoden gevonden voor dit land.