Wat kun je doen om je kinderen genoeg te laten drinken?

Wat kun je doen om je kinderen genoeg te laten drinken?

"Hoe ging het vandaag?" is volgens mij de meest gestelde vraag van deze week bij gezinnen. Examentijd... Wat kun je doen om te zorgen dat je kinderen genoeg drinken?

"Hoe ging het vandaag?" is volgens mij de meest gestelde vraag van deze week bij gezinnen. Examentijd... Nog 4 vakken te gaan voor onze jongens... Hun rooster hangt hier uit aan de koelkast en dagelijks doorstrepen we het afgelegde examen. Dat geeft moed. Mijn moederhart supportert volop, niet alleen voor hen, ook voor de leerlingen die ik op school ondersteun.

Misschien wist je dit niet, naast De vliertuin werk ik nog halftijds in het secundair onderwijs als ondersteuner. Dat wil zeggen dat ik jongeren met autisme,... begeleid zodat ze naar dezelfde school kunnen gaan als hun dorpsgenoten en niet naar het buitengewoon onderwijs moeten. Het is een job die ik graag doe en die mooi aansluit bij wat ik doe op onze beleefboerderij, namelijk kinderen en jongeren met een zorgvraag individueel begeleiden bij onze ezels.

Om terug te komen op de examenperiode: ik besef heel goed dat wij geluk hebben. Meestal is het antwoord van onze kinderen op de vraag hoe hun examen ging immers: "Goed". Voor de examens begonnen, hielp ik hen om een studieplanning op te stellen en sindsdien doen ze alles zelf. Dit weekend verwacht ik wel dat ze af en toe mijn hulp zullen vragen want maandag hebben ze allebei Frans.
Voor de rest zorg ik vooral voor de catering. Een drinkbus en wat vers fruit brengen bijvoorbeeld. Om hen voldoende te laten drinken, doet de inhoud van de drinkbus wonderen. Water met een smaakje gaat veel vlotter binnen dan zuiver water. Gember-citroensiroop is hier een echte topper, in die mate dat ik altijd een persoonlijke voorraad moet maken in extra grote flessen. Ook populair zijn de ijstheeën met of zonder vers geperst fruitsap of siroop. Een paar dagen geleden combineerde ik bijvoorbeeld ons theemengsel 'Muntgroen' met water en een beetje vers geperst aardbeiensap. Dat gaf een superverfrissende drank die heel vlot binnenging.

Eigenlijk kun je elke thee gebruiken als ijsthee, alles hangt immers af van je persoonlijke smaak. Wist je trouwens dat je ijsthee beter koud bereidt dan warm? Op die manier blijft je drank makkelijk 2 à 3 dagen houdbaar terwijl een ijsthee die je eerst warm maakte maar 24u houdbaar is. Hoe je ijsthee koud klaarmaakt? Vul een kan met koud water en voeg daar je theefilter met je gekozen smaak aan toe. Zet in de koelkast en laat 4 à 6 uur trekken. Haal je theefilter eruit en genieten maar. Je kunt je ijsthee eventueel ook aanlengen met vers sap of ambachtelijke siroop. Je zult merken dat de drinkbussen meer dan dubbel zo snel leeg zullen zijn dan wanneer je ze enkel met water vult.
Dus, ben je op zoek naar een manier om jezelf of je omgeving meer te laten drinken, dan vind je zeker wat je zoekt in onze webshop bij de thee en de siropen.

 

 

Reacties

  1. Ingrid Vanslembrouck Ingrid Vanslembrouck

    Dank u wel Karen , voor je mails die regelmatig in m'n mailbox vallen. Toch leuk en plezant. En ik steek er wat van op ook ! Merci ! Groetjes, Ingrid

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.